Građevinsko zemljište za prodaju, Buje, 730 000 €

Osnovne informacije

  • Šifra objekta3604
  • Prodajna cijena730 000 € (5 500 185 kn)
  • LokacijaBuje (52460)
  • Kvadratura4 784,00 m2
  • Vrsta zemljištaGrađevinsko zemljište

Moguća namjena

  • Stambeno

Dokumentacija

  • Vlasnički list

Buje, zemljište sa idejnim projektom za više stambenih jedinica, idealno za investitore

U prodaji je zemljište površine 4784 m2, a predmet projekta je prijedlog formiranja novog urbanističkog naselja stambene namjene na lokaciji koja se nalazi u okolici Buja. Postojeće stanje predstavlja većinom neizgrađeno zemljište, dok se na jednoj katastarskoj čestici nalazi postojeća stambena građevina. Predmet studije je kompletna reorganizacija prostora prijedlogom nove parcelacije i uklanjanjem postojeće građevine radi ostvarivanja jedinstvenog urbanističkog naselja unificiranog oblikovanja. Koncept zahvata osnovan je na izgradnji odabrane tipologije građevine - vile s dvije spavaće sobe i dodatnom spavaćom jedinicom zamišljenom kao anex depandansa. Odabrana tipologija nudi fleksibilnost korištenja sadržaja te akcent na mikrolokacije intimnijeg doživljaja unutar pojedinih jedinica građevine. Vanjski prostori su smješteni na način da se maksimalno usmjeri pogled prema karakterističnim vizurama s posebnim naglaskom da se sačuva i valorizira privatnost boravka na vanjskim prostorima. Oblikovno naselje je zamišljeno kao poveznica s tradicionalnim istarskim kućama: glavni volumen svake čestice je jednostavan volumen etažnosti P+1 s kosim krovom, dok su anex depandansa kao i ostali vanjski sadržaji (paviljoni, nadstrešnice, pergule) postavljeni kao jednostavniji volumeni koji su vizualno podređeni glavnoj građevini. Odabrani materijali i obloge dodatno naglašavaju tradiciju lokalnih prostora u suvremenoj reinterpretaciji.
LOKACIJSKI UVJETI IZ PPUG BUJA
Obiteljska građevina: stambena građevina s max. 2 funkcionalne jedinice. Maksimalna izgrađenost za slobodnostojeće građevine
- za čestice od 300-800 m2 zbir 150 m2 i 45% površine čestice iznad 300m2
- za čestice od 800-1200 m2 zbir 375 m2 i 35% površine čestice iznad 800m2
Maksimalan koeficijent iskoristivosti: 1,5
Maksimalna visina: 7 m
Maksimalan broj etaža: 3 nadzemne etaže
Udaljenost od regulacijskog pravca: min 1,5 m, max 15 m
Udaljenost od granice susjednih čestica: min. 4 m ili manje ukoliko se ne izvode otvori.
Osobe koje dođu pogledati zemljište, mogu dobiti na uvid IDEJNO URBANISTIČKO ARHITEKTONSKO RJEŠENJE.

Kontaktiraj agenta

Sanja Šimičić
Ova stranica ostavlja "kolačiće" na Vašem kompjutoru za potrebe navigacije i anonimizirane statistike pristupa. Korištenjem ove stranice prihvaćate i potvrđujete ove "kolačiće".